Heerlijke trainingswedstrijd

Vandaag heb ik een heerlijke trainingswedstrijd gelopen in Schoorl. De halve marathon (hm) van groetuitschoorl stond op het programma. Ik had al maanden niet meer aan een wedstrijd meegedaan en had er zin in. Schoorl heeft een mooi parcours en dit jaar was het nog bijzonderder, want het had vannacht licht gesneeuwd en het landschap lag er sprookjesachtig bij. Het parcours was zeer goed te belopen dankzij de hulp van de vele vrijwilligers. Het plan was om rustig weg te gaan en dan langszaam het tempo op te schroeven naar mijn halve marathon wedstrijdtempo. Ik ging weg op een kilometer tijd rond de 5:00 min. Dit is 1:00 min/km langzamer dan mijn hm wedstrijdtijd van de afgelopen jaren. In snelheid betekend dit 12 km/uur i.p.v. 15 km/uur. De 5 daaropvolgende km’ters heb ik gebruikt om het tempo op te voeren en de laatste 11 km in mijn hm wedstrijdtempo. Ik was benieuwd hoe ik er nu voorsta. Het antwoord is : goed. Het snelle tempo had geen verzuring in de benen tot gevolg en ik had constant het gevoel harder te kunnen. Nu het antwoord op de vraag die altijd als eerste wordt gesteld als je aan een wedstrijd het meegedaan, namelijk: "wat voor tijd had je ?"  Antwoord: 1:31:01 . Ben benieuwd hoe de benen morgen voelen.

3 gedachten over “Heerlijke trainingswedstrijd

 1. Even kon ik je hulp als haas vanmorgen in Schoorl gebruiken. Maar dat duurde voor mij maar van korte duur. Jouw tempo ligt nu al boven hetgeen ik thans kan en wil lopen. Toch heb ik vandaag super genoten van het mooie parcours en de gezelligheid in Schoorl. En met mijn tijd van 1:53:06 kon ik zeker thuiskomen. Het mooie van de loopsport is wel dat je de heerlijke momenten gaat waarderen. Henny met je huidige vorm moet de komende maanden zeker progressie kunnen maken. Ik blijf je volgen, maar niet tijdens de wedstrijden zelf!!

 2. En hoe voelen je benen vandaag? Een mooie tijd heb je gelopen, maar heb je ook lekker gelopen 😉
  Leuk dat je nu bent gaan bloggen. Aangezien we nu al massaal volgens jouw schema aan het lopen zijn in de oase, kunnen we over een paar jaar jouw ultraloop schema’s hier vandaan halen. Goed voorbeeld doet goed volgen!

  Groetjes

 3. En hoe voelen je benen vandaag? Een mooie tijd heb je gelopen, maar heb je ook lekker gelopen 😉
  Leuk dat je nu bent gaan bloggen. Aangezien we nu al massaal volgens jouw schema aan het lopen zijn in de oase, kunnen we over een paar jaar jouw ultraloop schema’s hier vandaan halen. Goed voorbeeld doet goed volgen!

  Groetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s