Vibram five fingers

Vanmorgen 15 minuten gelopen op mijn  Vibram five fingers . Dit zijn minimalistische schoentjes die je het gevoel geven op blote voeten te lopen. Ik loop op deze schoentjes omdat je dan precies kan voelen wat je doet. In je voetzolen zitten tal van receptoren die informatie naar je brein sturen over de stand van je voeten, enkel, snelheid, demping en nog veel meer , waar je lichaam zich dan meteen op aanpast. Loop je op schoenen met dikke gedempte zolen dan worden volgens mij je voeten, enkels en de rest van je lichaam lui en zwak, met als gevolg meer kans op een blessure. Zo haal ik de demping vooral uit de looptechniek die ik toepas en niet uit de schoen. Ik ga vooral korte rustige- en techniektrainingen op deze schoentjes doen om mijn lichaam te leren hoe hard te lopen. De snellere en langere trainingen doe ik op ( semi ) wedstrijdschoenen. Dit zijn lichtere schoenen met dunnere zolen die je directere feedback geven over je lopen 

Vibram_five_vingers_2 Vibram five fingers         

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s