Koud hé

Vandaag stond er een lange duurloop op het programma. Ik heb eerst 8 km alleen gelopen en daarna 30 km met de BDO loopgroep . Dit was een ochtend dat je hoopt dat de weersvoorspelling van het KNMI niet uitkomt. Maar ze hadden het goed, regen en stevige wind. De loopgroep had een mooie route gepland. De eerste 15 km door de duinen met een stukje strand en daarna over de verharde weg. Na zo’n 19 km waren we doornat en kregen we open stukken met wind voor de kiezen. Ik kreeg het koud, nog kouder en met nog zo’n 7 km te gaan het koudst. Gelukkig hadden we de laaste paar km de wind in de rug en liepen we wat beschutter. Mijn handen zijn nu ,2 uur later, weer in staat om gecontroleerde handelingen te doen zodat ik dit bericht kan tikken. Vandaag 38 km gelopen in een T1 -T2 tempo ,HF gem 126, Ben 4:30 uur onderweg geweest incl pauzes. Morgen een rustdag en dan komt weer het schema op de weblog te staan van afgelopen week

3 gedachten over “Koud hé

 1. Hoi Henny,

  Ik ben inmiddels ook weer in staat om te typen. Ik heb mijzelf volledig verkeken op de kou van vandaag. Geen handschoenen aangedaan, maar wel 4 laagjes zodat mijn lichaam op temperatuur bleef. En dan die voeten. Voordat ik het wist stapte een medeloper vanmorgen in een plas, waardoor mijn sokken nat werden en dan loop je te soppen in je moderne hardloopschoenen. Je merkt dan onderweg wel dat de wind de meeste vocht doet verdwijnen, maar je blijft koude voeten houden.

  Het belangrijkste leermoment voor vandaag was voor mij wel hoe belangrijk kleding, maar ook eten en drinken onderweg voor de loper is. Het is koud en alle warmte verdwijnt uit je lichaam via je hoofd. Je hebt geen dorst, maar je MOET blijven drinken tijdens de training.

  Namens de BDO’ers wil ik je bedanken dat je vandaag met ons hebt meegelopen. Je kent ons schema “Op weg naar Rotterdam 2010” dus misschien kun je nog eens aansluiten. En bedenk dan dat de weersomstandigheden nooit zo slecht kunnen zijn als vandaag. Morgen staat immers 1 maart op de kalender en we hunkeren naar de lente. We hebben allen genoten van de route!

 2. Hoi Henny,

  Leuk dat je vandaag meegelopen hebt. Ik was ook erg positief gestemd vandaag en had wel handschoenen in mijn auto liggen, maar uiteindelijk besloten om ze maar niet mee te nemen. Tja… en daar liep ik dan langs de A9 te zoeken naar een mogelijkheid om mijn handen in mijn mouwen te krijgen, maar mijn mouwen waren ook door en doornat dus dat hielp ook voor geen meter, dan maar harder lopen 😉
  Goed om te weten wat nu jouw snelheid (T1) is voor een duurtraining. Die lag toch iets lager dan wat wij liepen (uitzonderingen daargelaten).

 3. Hoi Henny,

  Leuk dat je vandaag meegelopen hebt. Ik was ook erg positief gestemd vandaag en had wel handschoenen in mijn auto liggen, maar uiteindelijk besloten om ze maar niet mee te nemen. Tja… en daar liep ik dan langs de A9 te zoeken naar een mogelijkheid om mijn handen in mijn mouwen te krijgen, maar mijn mouwen waren ook door en doornat dus dat hielp ook voor geen meter, dan maar harder lopen 😉
  Goed om te weten wat nu jouw snelheid (T1) is voor een duurtraining. Die lag toch iets lager dan wat wij liepen (uitzonderingen daargelaten).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s