Techniek loopje

Vanmorgen mijn 5 fingers aangetrokken en een techniek loopje gedaan op een grasveld. Onder toeziend oog van een aantal eenden deed ik tijdens dit loopje ook loopscholings oefeningen. Na enige minuten vonden de eenden het genoeg en vlogen luid kwakelend ( of was het schaterend ) weg. Toegegeven dat een aantal oefeningen er misschien een beetje vreemd uit zien, maar ik acht ze van wezelijk belang om zuiniger en blessure vrij te kunnen hardlopen. Looptechniek staat voor mij als basis voor hardlopen. Eerst ga je leren hardlopen. Als je dat beheerst kan je de afstand afstand die je loopt langzaam vergroten en als de afstand geen probleem meer is dan pas komt de snelheid om de hoek kijken. De looptechniek trainingen blijven een steeds terugkerende training. Ik ben de 25 jaar dat ik nu hardloop heel wat visies op looptechniek tegegekomen en op dit moment ligt mijn visie het dichtst bij de pose methode. Op de website van de pose methode staan mooie voorbeelden en filmpjes over looptechniek oefeningen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s