trainingsmarathons

De eerste trainingsperiode is bijna afgerond. Vandaag nog een duurloopje van 25 km gedaan waarvan 21 km in T1 ( gem HF 146 ) in 1:37 uur. Dit liep onspannen en moest regelmatig aan de rem trekken om niet te snel te gaan en daardoor een te hoge hartslag te krijgen. De komende twee weken staat in het teken van de periode afronding. Volgende week maandag ( 2e paasdag ) staat de Utrecht marathon op het programma en de zondag erop de Rotterdam marathon  Beide wil ik als trainingsmarathon gaan doen , waarbij ik ze op souplesse wil gaan lopen.  In welk tempo dat gaat worden weet ik nog niet zeker , maar op dit moment denk ik van Utrecht in 5:00 min/km en Rotterdam in 4:30 min/km . Dit is afhankelijk van het weer, hoe ik mij voel enz. Het moet zeker niet zo zijn dat ik na afloop over de reling hang van vermoeidheid. In dat geval zou ik een lange rustpauze moeten nemen en ik ben van voornemens om de rustpauze na de Rotterdam marathon niet langer te laten zijn dan één week. Ik merk dat ik mij goed voel en de verleiding is groot om tijdens de Rotterdam marathon toch even iets harder te gaan en onder de drie uur te lopen. Ik weet ook dat ik niet in de vorm ben om een persoonlijk record ( 2:49:27 ) te lopen en dat ik door harder te gaan lopen mijn voorbereiding voor de 100 km van Winschoten in gevaar breng. Dus niet doen en focussen op Winschoten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s