Dag voor de marathon

Morgen is het zover , de marathon van Rotterdam . Wat doe ik op zo’n dag voor de marathon. Eigenlijk niets. Voor mij heeft  de dag ervoor altijd een prettige spanning. Nog even de laatste dingen in huis halen, je loopkleding controleren, s’avonds je tas inpakken, de laatste marathon nieuwtjes lezen, het parcours  doornemen,  schoenen controleren , eten, drinken, luieren en slapen. kortom een heerlijke dag. Ik heb besloten om morgen te gaan lopen op gevoel. Dus niet met een strak schema zoals in Utrecht, maar het tempo aan te passen aan wat het lichaam aangeeft te kunnen. Ik start in startvak D wat inhoud dat er enkele honderden lopers voor mij starten. Dit maakt het wel zo makkelijk want snel vertrekken kan dus niet. Vermoedelijk onstaat pas na zo’n 5 km de ruimte om vrijuit te gaan lopen. Dan ben ik lekker warm gelopen en ga op zoek naar het tempo van de dag. Tijdens de marathon mag ik ook van tempo wisselen. Als het makkelijk gaat dan versnellen en als het moeilijk gaat hoef ik niet persé het tempo vast te houden. Eigenlijk is dit een fantastische planning , want niets hoeft en alles mag.  Het beloofd een mooie loopdag te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s