Herstel

Deze week is een herstelweek. Er zijn een hoop meningen over wat te doen in een herstelweek. Mijn mening is NIETS doen. Met niets bedoel ik niet hardlopen of een andere intensieve fysieke inspanning . Hoe je het ook went of keert , ik ben ervan overtuidg dat de banden , pezen , gewrichten enz van mijn benen en heupen beschadigd zijn na het lopen van een marathon op tempo. Het lichaam heeft een groot vermogen tot herstel en dat vermogen wordt volgens mij het meest benut bij rust. Je moet het aangedane gebied dan niet met nieuwe activiteiten lastig vallen. Voor mij geldt ” een herstelloop na een marathon is een blessureloop ". Hoe lang ik moet rusten. Daar ben ik nog niet uit , maar ik houd het op minmaal een week waarbij ik voor mijn eerste loop twee dagen totaal klachten moet zijn. Zondag mag ik dus weer lopen mits ik vrijdag helemaal niets meer van de marathon voel . Na deze week rust ( of indien nodig langer ) kom ik sterker terug. Mijn lichaam zal zich aanpassen aan de geleverde inspanning en denken van " straks gaat Henny weer een marathon lopen dus ik moet mij daarop voorbereiden en aansterken".  De grootste winst uit training haal ik uit de rustperiode erna.

3 gedachten over “Herstel

  1. Hallo Henny, Ik wil je gewoon laten weten dat ondanks er niet iedere keer gereageerd wordt op je verhalen, ik ze wel aandachtig lees. Het blijft leuk om je op deze manier te volgen. Groet, Roland Gerritsma

  2. Ik sluit mij volledig aan bij de voorgaande 2 reacties. Ook ik pak zeer regelmatig de verhalen van je mee en lees zeer nuttige tips. Hoe kan het verkeren? Hoe kan een duurloper zich gaan voorbereiden voor een 100km loop? Ik heb bewondering voor je. Chapeau!! Maar met het plezier en de ontspanning waarmede je nu bezig bent moet het zeker gaan lukken. Heel veel succes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s