"Dit moet ik weer vaker doen"

Vanmorgen een rondje van 9 km gelopen in T1 (HF 114-120). Dit ging in het geplande tempo van max 9 km/uur. Ik had vergeten de stopwatch in te drukken , maar we deden er ongeveer 1:03 uur over. Ik had een rondje uitgezet in de Amsterdamse waterleidingduinen dat voor het grootste deel vlak is. Het eerste gedeelte is verhard en het tweede onverhard. Er stond een groepje van zo’n 10 lopers die met mij mee wilden lopen, gezellig. De meeste van deze lopers zijn gewend om wat harder dan 9 km/uur te lopen, maar na afloop kreeg ik positieve reakties terug . "Best prettig zo rustig te lopen", "Ik was vergeten hoe lekker dit tempo loopt" , " Dit moet ik weer vaker doen" . Dit zijn weer leuke dingen om te horen en die mij bevestigen dat ik op dit moment op het juiste pad loop richting Winschoten.

De lange langzame duurloop is gexefntroduceerd door de Nieuw Zeelands coach Arthur Lydiard . Zijn geheim zat niet alleen in de langzame duurloop , maar in een juiste samenstelling van rustige en snelle trainingen. Dankzij zijn trainingen zijn een er lopers olympisch kampioen geworden . Ik vraag mij af hoe een trainingsprogramma van Arthur Lydiard eruit zou zien voor een 100 km. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s