T1 en T2

Vanmorgen een trainng gedaan van 13 in T2 ( gem hf 128). Ik merk nu duidelijk dat mijn snelheid omhoog is gegaan. Liep ik enkele weken geleden in T2 10 km/uur, nu loop ik in T2 ruim 11 km/uur. Ik ga er op dit moment van uit dat ik de 100 km van Winschoten in een tempo van rond de 10,5 km/uur kan lopen. Enige tijd geleden schreef ik al dat je volgens mij je lange duurloop nooit sneller moet doen dan het tempo dat je tijdens de wedstrijd wil lopen. Dit betekend dus vanaf nu dat ik mijn lange duurlopen in T1 zal gaan doen. Tijdens de training van vanmorgen heb ik besloten om de rest van de week alleen in T1 en T2 te gaan lopen. Opbouwen van het duuruithoudingsvermogen staat in deze periode centraal en als ik nu al teveel in T3 en sneller ga lopen maak ik verhoogde kans op een blessure. Morgen meer hierover.

Tijdens het surfen op internet kwam ik nog twee artikelen tegen over doeltreffend trainen voor een ultraloper. Deel 1 gaat over bepripsbepaling en energielevering en deel 2 over hoe en wat je nu moet trainen. Ik denk dat het voor een ieder die gexefnteresseerd is in trainingsleer de moeite waard is om tijd vrij te maken en dit door te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s