Duuruithoudingsvermogen

Elke beginnende loper start met het trainen van zijn uithoudingsvermogen . In principe ben ik voor de 100 km een beginnende loper die zijn uithoudingsvermogen moet trainen. Daarnaast moet elke beginnende loper zijn lichaam laten wennen aan de duur van de belasting. Met name de schokbelasting op zijn gewrichten.  Ook voor mij geldt dat ik mijn lichaam moet laten wennen aan de duur van de belasting. Dit doe ik door langzaam te lopen. Het kan eigenlijk nooit te langzaam. Ik ervaar deze trainingen absoluut niet als een straf, eerder het tegenovergestelde. Ik vind het heerlijk om rustig te lopen , rond te kunnen kijken, niet te hoeven hijgen en soms met iemand te kunnen praten. Daarnaast vind ik dit ook een prettige loop om mij te focussen op mijn looptechniek.  Over dit laatste gesproken. Ik heb een nieuw aspect van lopen ontdekt die mij nog lichtvoetiger laat lopen. Daar gaat het naar mijn idee om: lichtvoetig lopen en zo de schokbelasting op je lichaam zo klein mogelijk zien te houden. Hier binnenkort meer over. Vanmorgen een rustig  duurloopje gedaan van 8 km op gevoel. Toen ik naafloop op de klok keek bleek ik er net zolang over gedaan te hebben alsafgelopen dinsdag in T2. .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s