Leermoment

Gister had ik een leermoment. Eigenlijk had ik geen tijd gisteravond , maar ik wilde toch graag iets aan de weblog toevoegen. Ik heb mij tenslotte voorgenomen dit dagelijks te doen. Dus snel tussendoor even wat schrijven, haastwerk dus. Meteen nadat ik het gepubliceerd had voelde ik al dat ik er niet tevreden over was. Tijd om te veranderen was er niet , want een nieuwe afspraak stond in de agenda. Tijdens deze afspraak dwaalden mijn gedachten af naar de weblog en was er dus niet met mijn aandacht bij. Uiteindelijk was ik dus ontevreden over de weblog en over de afspraak. Wat heb ik hier van geleerd: Als ik haast hebt , heb ik geen aandacht. Zonder aandacht bereik ik niets. Volgens mij gaat dit ook op voor de hardlooptraining. Heb ik geen aandacht voor een hardlooptraining en moet hij er snel even tussendoor dan bereik ik niets. Ik kan dan beter een training inkorten en met aandacht doen of misschien zelfs accepteren dat er morgen een nieuwe dag is.

Leven in aandacht is werkelijk leven, aanwezig en één met degenen om je heen en met wat je aan het doen bent – Thich Nhat Hanh

Een gedachte over “Leermoment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s