Foot pod

Het ding waar ik het gister over had is een Foot Pod  . Zo’n klein stukje techniek dat je op je schoen vastmaakt en dat je , volgens de site van Polar , informatie geeft over je loopsnelheid, looptempo en je loopafstand. Nou is het mij niet helemaal duidelijk wat het verschil is tussen loopsnelheid en looptempo. Ik heb het van Dale woordenboek erbij genomen, maar die geeft mij ook geen uitlsuitsel. Sterker nog , beide woorden bestaan niet volgens het van Dale. Is er iemand die mij kan vertellen wat het verschil in betekenis is tussen deze twee woorden ?  Vanmorgen dus meteen het aparaatje op mijn schoen gemaakt en ik ben gaan lopen. Ik heb volgens de Foot Pod een afstand gelopen van 22,4 km en nameten op www.afstandmeten.nl leverde 21,4 km op. Laat ik voorlopig de waarheid maar in het midden laten en deze week de Foot Pod eerst gaan kalibreren.  Bij elkaar heb ik vanmorgen 2:20 uur gelopen in een T1 ( gemid HF 119 ). Mijn gevoel verteld me dat ik niet harder dan 9 km/uur liep  en de Foot Pod dat ik 9,7 km/uur liep. Ben benieuwd waar ik op moet vertrouwen. Mijn gevoel of de techniek.

3 gedachten over “Foot pod

 1. Bij mijn Garmin is tempo: Bv. 5.00 per km. De snelheid is dan 12 km. Lood om oud ijzer heb ik altijd gedacht.
  Ik heb ook zo’n foodpod gehad, ongekalibreerd heb je er niet zo veel aan. Het zou dan een afwijking hebben van 3%, maar op 10 km is dat al 300 meter, dus in jouw geval kan dat aardig in de kilometers gaan lopen :-).

 2. Henny,

  Helemaal eens met Kees, dat is wat mij Garmin ook aan geeft, het is dus lood om oud ijzer, wat je zelf fijn vindt om te volgen, minuten per kilometer, of de actuele snelheid in kilometers per uur!

  En inderdaad, die footpod is niet echt nauwkeurig, zeker niet zonder deze eerst op de baan te calibreren!

  Succes ermee!

 3. Henny,
  Laten we hopen dat de techniek het niet wint van je gevoel (dacht ik vanochtend toen ik vijf minuten stilstond bij een knabbelende eekhoorn in plaats van hard door te lopen om een of andere tijd, tempo, snelheid en duur te halen). Het maakt jouw weblog zo ontzettend lezenswaardig en enthousiasmerend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s