Gevoel of techniek

Vorige week zondag heb ik voor het eerst met mijn footPad gelopen. Dit is een stukje techniek dat aangeeft hoe snel en hoe ver je loopt. Echter na mijn lange duurloop van die dag gaf hij een snelheid en afstand aan die ik volgens mijn gevoel niet gelopen kon hebben. Voor mijn gevoel liep ik een kortere afstand  in een lagere snelheid. Wie had er nu gelijk , mijn gevoel of de techniek. Vanmorgen ben ik in alle vroegte naar de atletiekbaan gegaan om daar de proef op de som te  nemen en de FootPod te kalibreren. Volgens de gebruiksaanwijzing moest je minimaal een afstand van 1000 m nemen. Ik besloot om 1600 m te lopen. Op een atletiekbaan weet je dan ook zeker dat je 1600m loopt. Dan zat ik nog met het tempo waarin ik dit zou doen. Ik weet namelijk niet of het uitmaakt en daarom heb ik het in mijn T2 tempo gelopen. Dit loop ik vaak en T1 en T3 liggen daar vlak bij. De uitkomst: de techniek gaf aan dat ik 1660 m had gelopen, dus 60 m meer. Mijn gevoel van vorige week zondag was dus juist. Dit betekend niet dat ik de techniek de prullemand in doe. Zeker niet , ik zal de FootPod absoluut gebruiken. Hoewel hij nu gekalibreerd is en de juiste gegevens zou moeten vermelden, zie ik hem vooral als hulpmiddel en niet als absoluut gegeven. Mijn gevoel blijft op de eerste plaats staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s