Is er verschil tussen mannen en vrouwen

Tijdens mijn training van vanmorgen werd ik twee keer gepasseerd door een andere loper. Er waren twee overeenkomsten die lopers. Allebei waren ze vermoedelijk beginnende lopers. De één had een iRun shirt aan van de Run2day beginnerscursus en de ander had een start to run shirt aan. De tweede overeenkomst was dat het allebei mannen waren. Ik had toch echt het idee dat ik zo’n 11 km / uur liep wat ook door mijn stukje techniek om de pols werd bevestigd. Waren de twee lopers talenten of hadden ze het idee van als je gaat hardlopen , moet je ook echt hardlopen.  Zouden beginnende vrouwen ook zo hard lopen. Is er een verschil tussen vrouwen en mannen wat hardlopen betreft. Wat op internet rondneuzen leverde een interessant artikel op Men run marathons to compete, women to feel good .  Gaat het mannen om presteren en vrouwen om de lijn? Ik zou zeggen lees het artikel.

Een gedachte over “Is er verschil tussen mannen en vrouwen

  1. Hoi Henny,

    Grappig onderwerp! We hebben hier samen al over gelachen 🙂

    Als beginnende hardloopster zie ik weleens dat mannen haantjesgedrag vertonen en beslist vooraan willen lopen bij een training, niet ingehaald wensen te worden door een vrouw etc. (ik noem geen namen :-)) Maar dat is gelukkig vaker niet zo dan wel zo, hoor. Nergens voor nodig ook. Ze maken zich daarmee alleen maar belachelijk.

    Ik ben zelf aan het hardlopen begonnen om lekker in de buitenlucht te kunnen sporten, lekker zelf tijd, plaats en afstand te bepalen, andere hardlopers te ontmoeten (zijn vooral hele aardige mensen :-)) en te werken aan mijn conditie. Mijn doel is een 5 km loop te lopen, maar daar zit geen tijdsdruk op. Lukt het niet dit jaar, dan wel volgend jaar. Ik wil vooral plezier hebben en blijven houden in het hardlopen, genieten van de natuur waar ik de minutenloopjes van mijn beginnersschema loop en die uiteindelijke 5 km blessurevrij lopen – voor, tijdens en na die 5 km -. En daarna zie ik wel.

    Dat anderen hun eigen ideeën erop na houden wat betreft hardlopen is prima, toch? Levert weer hele grappige verhalen op voor je weblog 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s