Grensverleggende duurloop

Twee borden tagliatella, een paar glazen water, een uurtje rust en dan de loopkleren aan voor de training. Vanmiddag stond er een lange duurloop op het programma. Hoe lang die zou worden wist ik nog niet , maar de bedoeling was langer dan vorige week en die was 37 km.  Ik besloot om een stuk van de fietsroute  rondje haarlem te doen . Deze begint namelijk achter mijn flat aan het spaarne. Wat neem ik mee als ik aan zo’n lange duurloop begin. Een bidon met een halve liter water, twee reepjes ontbijtkoek en 5 euro voor je weet maar nooit. Ik liep het rondje met de klok in een T1 tempo ( gem hf 119 ). Dit is voor mij een tempo waarbij ik haast niet zweet, wat het voordeel heeft dat ik ook niet veel water hoef te drinken onderweg. Ik had vooraf wel bijna een liter gedronken. Het was lekker weer om te lopen ,weinig wind en af een toe wat mot regen. Het enige nadeel van deze route is dat hij helemaal van asfalt is en dat merkte
ik aan mijn voeten. Die begonnen na drie uur lopen te branden en wat peesjes in de rechter voetzool gaven aan hier niet vrolijk van te worden. Gelukkig waren er een paar momenten dat de berm zich leende om in te lopen  Na 40 km vond ik het wel tijd worden om op huis aan te gaan. Ik was bijna bij ingang Oase van de Amsterdamse waterleidingduinen en heb de lus richting Bennebroek afgesneden. Na 45 km was ik weer thuis. Totale loopduur 4:50 uur. Deze afstand heb ik nog nooit als trainingsloop gedaan en heb vandaag dus een grensverleggende duurloop gedaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s