Het schoenenvraagstuk

Toen ik vanmorgen opstond voelde ik een pijntje aan de binnenkant van mijn rechtervoet. Dit is op dezelfde plek waar ik gisteren na drie uur lopen ook last van kreeg. De afgelopen maanden heb ik hier geen last van gehad tijdens de rustige lange duurlopen. Die waren vaak ook langer dan 3 uur. Het verschil is dat ik deze duurloop helemaal op de verharde weg moest lopen en de vorige voor een groot deel onverhard in de duinen. De schoen waar ik op liep is in bijna alle gevallen gelijk , namelijk de asics DS trainer. De vraag die ik mij nu stel is of deze schoen ook geschikt is voor mij om 100 km op verharde weg te gaan lopen. Het parcours van de 100 van Winschoten is geheel verhard. Op grasveld kan ik prima overweg met mijn 5finger schoen en in de duinen op mijn ascis DS trainer. Deze laatste is ook geschikt voor de marathon. Daar doe ik ook langer dan 3 uur over , maar dan in een ander, sneller, tempo. Dit geeft schijnbaar toch minder belasting aan mijn voetzool dan langzamer lopen. De 100 km in marathontempo lopen is geen optie. Ik dacht even mijn ultraschoen gevonden te hebben in de DS trainer, maar dit is misschien toch niet het geval. Ik vermoed dat ik een aantal verschillende schoenen nodig heb. Voor korte snelle trainingen, voor middellange trainingen ( tot 2 uur ) en voor de lange trainingen. Hier ga ik nog een paar nachtjes over slapen. Vandaag heb ik lekker een rustdag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s