Nieuw leermoment

Na de duurloop van 45 km afgelopen vrijdag heb ik  t/m dinsdag fysiek last gehad. Dit had ik eigenlijk niet verwacht. Mede omdat ik die duurloop in een zeer rustig tempo heb gelopen. Ik had in eerste instantie de neiging om de oorzaak te zoeken in allerlei externe factoren. De ondergrond waar ik op liep, de schoenen, moet ik spierversterkende oefeningen doen, is er toch iets niet aan mijn lichaam ok ( voetenstand, beenlengte verschil, bekkenstand enz ) , het weer, de kleding die ik aanhad enz. . Nu realiseer ik mij dat ik al die extrerne factoren op de tweede plaats moeten komen. Ik moet eerst bij mezelf kijken. Was ik wel toe aan die 45 km trainingsloop? Terugkijkend naar mijn trainingen zeg ik nu NEE. De stap naar de 45 km is te groot geweest. Het fysieke ongemak kwam gewoon voort uit overbelasting. Ik moet de opbouw van km’ters rustiger doen en het vertrouwen hebben dat ik die 100 km kan lopen.  De afgelopen dagen hebben mij veel wijzer gemaakt. Ten eerste: Zoek een oorzaak eerst bij mezelf en pas veel later extern . Ten tweede: Wil ik blessurevrij en met plezier blijven lopen de komende maanden dan moet ik een knop omzetten en vertrouwen hebben in minder training.

Met dat laatste ben ik vanmorgen begonnen door ontspannen 10 km te lopen i.p.v. de 15 die gepland stonden

Een gedachte over “Nieuw leermoment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s