Ge-chi-runt

Enige tijd geleden heb ik een workshop chirunning gedaan. Ik denk nog met veel plezier terug aan deze workshop. Dit niet alleen omdat ik de cursus met 8 dames deed, er lekkere broodjes waren tijdens de lunch en de lokatie mooi was, maar ook omdat het een interessante visie is op hardlopen.  Net als vele andere hardloopstromingen van tegenwoordig zegt chirunning dat je met hun techniek blessurevrij kan hardlopen, maar zij voegen daar een oosters element aan toe. Loop vanuit je Chi , vrij vertaald je levensenergie. Vanmorgen heb ik een rondje van 9 km gelopen en heb dit gedaan volgens de chirunning methode. Het leuke van het focussen op één loopvorm is dat bepaalde deelaspecten je weer op gaan vallen. Zo doe ik weinig tot niets met mijn armen, terwijl de armbeweging bij chirunning wel belangrijk is. Ik wil de komende periode kijken of ik de chi armbeweging kan gebruiken in mijn eigen techniek. Natuurlijk heeft ook chirunning een visie op hardloopschoenen . Danny Dreyer , de bedenker van chirunning heeft daar een stukje over geschreven : Minimale schoenen: advies vanuit chirunning

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s