gesplitste duurloop

Gister had ik mee willen doen aan de 6 uur van de Haarlemmermeer. Helaas kon ik wegens ziekte niet meedoen. Heeft het niet meedoen gevolgen voor mijn training? Nee. Het was een loop om te kijken waar ik nu zit met mijn training. Ongeacht hoe ik hem gelopen had , was er niets veranderd aan mijn training. In mijn planning train ik de komende maande al maximaal naar de beschikbare tijd en daarmee zit ik al op de grens van belastbaarheid van mijn lichaam. Meer trainen zit er dus toch niet in. Waar ik wel over loop te denken is om de lange duurlopen te splitsen. Hiemee bedoel ik dat ik niet op zondag een hele lange duurloop ga doen van 60 km , maar op zaterdag en zondag bijv 30 km. Twee keer 30 met rust ertussen is minder belastend dan één keer 60 km . Ik hoef dan maar één keer een héééééle lange duurloop te doen en dat is op 11 sept , de 100 km van Winschoten. Ik heb ooit eens gelezen dat je 3 keer de afstand kan lopen dan je traint, dus als ik fluitend 45 km kan lopen zou de 100 km geen probleem meer zijn. We zullen het zien.

De afgelopen dagen had ik lekker de tijd om op internet rond te neuzen en kwam op een site van Studium Generale van de Universiteit van Utrecht. Studium Generale is het podium van de UU, waar studenten, docenten en andere gexefnteresseerden kennis kunnen maken met alle mogelijke vakgebieden. De symposia, lezingen en debatten van Studium Generale zijn gratis en voor iedereen zonder reservering toegankelijk. De opnamens van deze lezingen staan ook op internet. Zo is er nu een reeks lezingen genaamt Sportzomer  waarin diverse aspecten van sport belicht worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s