Enkel verzwikt?

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Ik zit in een periode dat het tegenzit. Was ik twee weken geleden ziek, vanmorgen was ik na 800 m genoodzaakt om naar huis terug te wandelen. Ik was net begonnen met een duurloopje langs het Spaarne en keek naar een paar eenden die aan het ravotten waren, toen ik door mijn enkel zakte. Op het asfalt langs het Spaarne hebben ze van die verkeershobbels neergelegd om het verkeer af te remmen. Ik was met mijn rechtervoet op een schuine kant van zo'n hobbel gestapt en de enkel was naar binnen gezwikt. Schrik natuurlijk. Hoe erg zou het zijn? Kon ik nog doorlopen? Zijn er beschadigingen in de enkel? Gelukkig was ik nog dicht bij huis en ben naar huis terug gewandeld. Thuis aangekomen gelijk een ijspack uit de vriezer gepakt en geijst. Nu zit ik weer met een ijspack op mijn enkel dit te schrijven. Het lijkt mee te vallen. De enkel is niet blauw en slechts in geringe mate gezwollen. Ik kan hem ook gewoon belasten met het lopen. Hij is dan wel licht gevoelig. Nu het dilemma wat te doen??????  Ik ga dit weekend niet trainen, maar de enkel zoveel mogelijk rust geven, ijsen en intapen met kinesio tape. Helaas kan de duurloop van zondag dan ook niet doorgaan. Maandag begint weer een nieuwe week en zoals het er nu uitziet ben ik vol vertrouwen dat het allemaal goed komt.

Een gedachte over “Enkel verzwikt?

  1. oeps, pechvogel!
    Goed dat je naar je lichaam luistert, dat doen niet alle sporters:)
    sterkte ermee en hopelijk valt het mee!
    Pauline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s