Een lekker begin

Vandaag de stoute schoenen aangetrokken en een stukje gelopen. Ik heb 5 km in een T2 tempo gelopen en deed dit in 31:30 minuut. Van mijn voet heb ik in dit tempo weinig last ondervonden, maar nog even afwachten hoe dat morgen is. Laatst schreef ik dat ik niet meer met hartslagmeter ga lopen. Waarom is dit? Een belangrijke reden is dat ik met mijn gevoel vaak goed zat wat betreft mijn hartslag. Als ik dan op mijn horloge keek zag ik vaak een bevestiging van mijn gevoelsmatige hartslag. Daarnaast zijn er zeker nog een paar praktische redenen. De band om mijn borst voelde niet prettig. Deed ik hem minder strak dan zakte hij vaak af en deed ik hem strakker dan had ik het gevoel dat hij mijn borst afklemde en had ik vaak na afloop rode striemen. Het niet meer dragen van de hartslagmeter wil niet zeggen dat ik ook niet meer in de verschillende tempo's T1 t/m T5 ga lopen. Dit blijf ik zeker doen , maar het wordt een tempo op gevoel. Daarnaast kan ik nog wel mijn snelheid zien , omdat ik de footpod wel op mijn schoen laat zitten. Daar ondervindt ik geen last van. De 5 km van vandaag liep ik zo rond de 9,5 km/uur. Vandaag was een lekker begin van een nieuwe trainingsperiode . Hopelijk zet deze zich door tot aan de 100 km van Winschoten.

Laatst had ik het over trail lopen, maar een ander fenomeen is cross county. Bob Boverman heeft een artikel geschreven over cross country en als je dat gelezen hebt wil je meteen in de duinen gaan lopen. 

4 gedachten over “Een lekker begin

  1. En nu is het over met de narigheid Henny, rustig aan doen, geen knellende hartslag meters, en geen eenden meer om je uit je concentratie te halen….;-))

  2. Henny maak je hoofd vrij en ga ontspannen de nieuwe trainingsperiode in. Maar dan wel zonder de ongemakken van de afgelopen tijd. En die tijd…. die is niet belangrijk!!

  3. 5 km in 31.10 ? Hé, dat kan ik dus nu ook ;-)) Fijn dat je voorzichtig de draad weer oppakt, een periode met voorspoed tegemoet ! En blijf vooral genieten van het lopen – dat leer ik ook van jou. Tot ziens !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s