Ik stop met de voorbereiding

Ik heb er een nacht over geslapen en toen ik vanmorgen bij het opstaan een gevoelige, stijve voet had was de beslissing gauw genomen. Ik stop met de voorbereiding op de 100 km van Winschoten. In de rest van de voorbereiding staat de lange duurloop centraal. Als nu na een duurloop van drie uur mijn voet protesteert lijkt het mij niet verstandig om dit nog 12 weken vol te houden. Het enige wat ik waarschijnlijk bereik is dat ik er een langdurige blessure aan overhoud en dat is het mij niet waard. Ongetwijfeld zullen fysiotherapie en het intapen van de voet de training mogelijk kunnen maken , maar dit is niet mijn idee van een gezonde voorbereiding op een loopevenement.  Als ik terugkijk naar de vele kilometers die ik de afgelopen jaren heb gelopen heb ik het sterke vermoeden ( zeker weet je het nooit ) dat de problemen van mijn voet het gevolg zijn van overbelasting. De voet is moe en zegt bekijk het maar. Dit zie ik als een signaal. Nu is het mijn voet en straks is het misschien mijn knie , want die voelt ook vermoeid. Ik ga het de komende weken rustig aandoen. Nog wel een paar trainingen geven , maar daarnaast niet meer zelf trainen. Begin augustus ga ik op vakantie en half augustus  ga ik het harlopen weer oppakken met hopelijk weer evenveel plezier en klachtenvrij als de afgelopen jaren.

Ik heb de afgelopen maanden met veel plezier aan deze weblog gewerkt en wil iedereen bedanken die mijn weblog bezocht heeft en/of er op gereageerd heeft. Ik stop niet met de weblog , maar zal de komende periode niet meer dagelijks bloggen. Elke zondag ga ik de weblog actualiseren met leuke dingen die ik tegen gekomen ben  en het verloop van mijn herstel.

9 gedachten over “Ik stop met de voorbereiding

 1. Jeetje Hennie, wat een beslissing! Maar ik kan je geen ongelijk geven; je hebt in dit leven 1 lijf, en daar moet je het voorlopig nog mee doen! Dus verstandige keuze die je hebt gemaakt. (maar wel jammer…)
  Tot na de vakantie (ik ga vanaf zaterdag twee weken in Griekenland (hard)lopen, pffff…)
  Zonnige groet! Charissa

 2. Hoi Henny, het zag er allemaal zo veelbelovend uit en ik had het idee
  dat je met een goede voorbereiding bezig was. Echt balen voor je dat je deze beslissing hebt moeten nemen. Maar wel dapper en met respect voor je eigen lichaam.

  Kijk maar alvast uit naar al de komende leuke loopjes en trainingen, want stil zitten zul je zeker niet wanneer je voet weer hersteld is.

 3. Balen Henny, maar gelijk heb je, dit gaat m niet worden, de intensiteit van de trainingen gaat alleen maar groter worden, en dan wil je geen pijn in je voet hebben!!

  Neem lekker je rust, en we zien elkaar weer eind augustus in de Oase!!

  Stef

 4. Henny, zoals jezelf schreef men heeft al besloten wanneer je de vraag stelt. Gelukkig blijven we nu een vrolijke niet uitgemergelde Henny zien. Ik zie snel weer in de OASE. Gr Robert

 5. Hoi Henny, een verstandige, maar ook een moeilijke beslissing, nu je al zover in voorbereiding was en vooral nu de intesiteit van de training gaat toenemen wil je geen pijn in je ledematen hebben.
  Nu even rust nemen en dan weer lekker trainen en een paar leuke loopjes doen.

 6. Henny, hoewel het heel jammer is, vind ik dat je ook hierin weer een voorbeeld voor ons allen bent. Uiteindelijk heeft een mens niet alleen een hart, maar ook verstand. Hoop dat de voet snel herstelt en dat je lijf weer uitgerust raakt. En inderdaad, tot in de Oase.

  Kees

 7. Henny, ich wxfcnsche dir eine erholsame Zeit zu. Geniexdfe deiner Ruhe und gib deiner beiden Fxfcxdfen ruhe. Nach deiner Urlaub kommst du hier hin und fangt ruhig an wieder zu xfcben in eine wunderschxf6ne Umgebung. Und nach jedes Training bekommen deiner Fxfcxdfen eine Massage. Liebe Gruss, Hilde

 8. Alweer een wijze les met met gevoel voor de ratio. Jammer dus, maar Winschoten is er ook volgend jaar nog. Ook dan lopen we graag mee!
  André

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s