Loopvermoeidheid

Het is alweer zo'n drie weken geleden dat ik besloot om te stoppen met de voorbereiding op de 100 km van Winschoten. Ik ben blij dat ik die beslissing genomen heb. Nu het niet meer hoeft voel ik pas de "loopvermoeidheid" in mijn benen. Als ik terugkijk naar de afgelopen jaren dan is dat ook niet zo gek. Een tiental marathons,wat ultralopen en heel veel trainingen. Op dit moment voel ik ook geen enkele behoefte om te gaan hardlopen en kijk uit naar mijn vakantie in augustus waarin ik de hardloopschoenen even helemaal niet hoef aan te trekken, ook niet om training te geven. Eind augustus wil ik het lopen weer oppakken. Op dit moment heb ik geen doel voor ogen. Eerst maar eens lekker gaan trainen en dan heb ik het over trainingen van maximaal één uur. Een loopdoel komt dan vanzelf.

Ik train nu op de bank voor de televisie. Deze training bestaat uit het kijken naar de europese kampioenschappen atletiek. Eurosport zend alles uit. Heerlijk om te kijken hoe toppers lopen, springen en werpen. Vooral in de mooie slow motion opnames kun je goed hun techniek bekijken.  Net zag ik dat Arnoud Okken in de finale zit van de 800 m en dat Eelco Sintnicolaas zilver heeft gewonnen op de 10 kamp. Een top prestatie. Morgenavond weer voor de buis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s