Duurloopmisverstand

Gisteren heb ik de eerste trainingsweek met een 30 min loopje in T2 afgelsoten. Mijn idee is / was om een rustige trainingsweek te hebben. Nu realiseer ik mij dat rustig een bedriegelijk begrip is. Als ik kijk naar mijn hardloop activiteiten van vorige week dan zie ik 3 x 30 min maar ook twee trainingen geven van in totaal 2 uur en drie kwartier. Bij elkaar maakt dit ruim 4 uur dat ik met hardlopen bezig ben geweest  . Dit is mijn valkuil geweest van de afgelopen jaren . Meer zelf trainen en meer trainingen geven. Nu ga ik meer zelf trainien maar niet meer trainingen geven.

De duurloop is bij de veel lopers en trainers heilig. Nu denkt niet iedereen daar hetzelfde over. Bij de  Utrechtse atletiekvereniging av phoenix was een trainer die de duurloop totaal niet interessant vond, namelijk Herman Verheul . Een van zijn lopers , Klaas Lok , meervoudig Nederlands kampioen heeft daat een boekje over geschreven.  Meer info hierover en over het boekje vind je op Het duurloopmisverstand 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s