De pijnstiller

Vanmorgen 6,4 km gelopen. 10 min T2 – 20 min T3 - 5:40 T2. Wat mij opvalt is dat ik vaker hoor dat er lopers zijn die voor het lopen een pijnstiller nemen. Bij navraag blijken ze dan op een schema te lopen  voor een marathon. Echter ze hebben ergens een pijntje en willen geen training overslaan en nemen dan een pijnstiller. Volgens mij ben je dan niet op een gezonde manier met sporten bezig. ( wat volgens mij de bedoeling is ) De pijnstiller onderdrukt de pijn en je kan vrolijk lopen , want je voet toch niets. Ondertussen loopt het lichaam steeds meer schade op, maar je voelt het lekker niet. Tenminste nu niet. Dat later blijkt dat je chronisch geblesserd raakt is van latere zorg toch…????  Zoals velen van jullie weten maak ik ook loopschema's  en zo ook voor iemand die in september een marathon wil lopen. Hij had last van zijn voet en ik adviseerde hem om binnen de pijngrens te blijven lopen , naar de fysiotherapeut te gaan en kijken of het wel realistisch is om aan die marathon te gaan beginnen. Hij wil per sé die marathon lopen en wil nu zelfs voor een injectie gaan om dat te kunnen doen. Ik heb hem gevraagd  "wat vind je belangrijker , je gezondheid of de marathon? " Ik heb nog geen antwoord gehad. Ik verwacht binnenkort een nieuwe slogan van de farmaceutische industrie " Ibuprofen, voor een gezond sporten" .

Gisteren kreeg ik van iemand een leuke link toegestuurd.  Er is veel discussie over wel of niet rekken en wel of niet ijsen bij blessure. Daar komt nu een nieuwe bij wel of geen hak 

Een gedachte over “De pijnstiller

  1. Er schijnen ook producten op de (illegale) markt te zijn die je het gevoel geven dat je kan vliegen.
    Wellicht een leuke tip voor een geblesseerde, naive marathonloper.
    groet,
    Roland Gerritsma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s