Lekker los

Vandaag had ik zin om weer eens lekker los te gaan. Natuurlijk over het bekende parcours van 6,4 km. De eerste km inlopen , dan 5 km lekker los en eindigen met 400 m uitlopen . Dit in 26:20 min. Geen hartslagmeter of snelheidsmeter , maar gewoon 5 km de remmen los en gaan. Dit deed me herinneren aan de tijd dat ik nog in Utrecht woonde en daar bij een atletiekvereneging trainde. Toen werd er niet gelopen op snelheid en hartslag. De baantrainingen gingen gewoon hard. bijv 6 x 1000 m met 400 m dribbelpauze. De 1000 m liepen we in een groepje en al gauw werd elke 1000 m een wedstrijd. Na afloop voldaan total loss. Uitlopen, douchen en drinken.  Het was fun.

Afgelopen week was in Griekenland de spartathlon. Een loop over 172 km. Jan Albert Lantink heeft daar het Nederlandse ultralopen op de kaart gezet met een tweede plaats. Lees het verhaal op spartathlon

Een gedachte over “Lekker los

  1. Hennie goedemorgen. De Spartathlon is toch echt iets verder dan 172 k, daar doe je de lopers “iets” te kort mee, ze lopen er 246. Dat weet jij natuurlijk wel, je bent alleen de laatste tijd meer gefocused op “kortere” afstanden zullen we maar zeggen ;-))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s