Leuk! Gezond?

Vandaag de afstand iets uitgebreid naar 9,5 km. Het miezerde een beetje en besloot er een ontspannen tempoloop van te maken. 45 min. Vandaag ben ik twee artikelen op internet tegengekomen over sport en gezondheid.  Ten eerste in de Volkskrant stond een artikel genaamd kwart ven de profs gebruikt geregeld pijnstillers. Die uitkomst verraste oud KNVB arts Inklaar en zijn mede-onderzoeker Doris van der Laan vooral omdat deze medicijnen serieuze bijwerkingen hebben. Ontstekingsremmers kunnen maag- en darmbloedingen veroorzaken en problemen met de nieren en hart- en bloedvaten tot gevolg hebben . Een tweede artikel kwam ik op een Duitse site tegen Mit Schmertzmittel zum marathon. Een onderzoek naar pijnstillers bij de marathon van Kxf6ln.  " xdcber 40% der untersuchten Teilnehmer, vor allem Freizeitlxe4ufer, nehmen vor dem Start Schmerzmittel wie Voltaren ein " . Nieuwsgierig heb ik op google - pijnstillers en marathon – ingetikt.  Schokkend !

Sporten . Leuk!  Gezond?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s