Wat voor schema loop ik

Ik krijg regelmatig de vraag op wat voor een hardloopschema ik loop. Eigenlijk loop ik op geen schema. Dit betekend niet dat ik zo maar wat aanrommel. Ik kijk wel degelijk naar de indeling van mijn trainingen, maar laat daarbij ook mijn lichaam , zin en energie een rol spelen. Zo wissel ik snelle trainingen af met langzame. Langere trainingen met korte en hou ik rekening met rust. Ik heb woensdag een snelle loop gedaan en besloot dus donderdagmorgen een langzame te gaan doen in een T2 tempo. Toen ik donderdagochtend begon met lopen in een T1 tempo beviel mij dat op dat moment prima en vond dat dit tempo voor vandaag goed was. ( T1 is langzamer dan T2 ). Voor mij is langzamer nooit verkeerd.

Bij mij begint zich een nieuw loopdoel te ontwikkelen.  Ik ga mij steeds meer interesseren voor off road running. Hiermee bedoel ik elke vorm van hardlopen op onverharde paden. Trailrunning, berglopen, strandlopen, crossen enz. Op you tube zag ik de Ben Nevis fell race . Moddergaaf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s