Citaat

 Amerikanen en Europeanen lopen te verbeten. Altijd houden ze hun hartslag in de gaten, controleren hun ademhaling en willen dan iedere dag hun prestaties verbeteren. Dan verlies je toch ieder plezier. Wie zo loopt zet zichzelf onder druk. Zo iemand zal waarschijnlijk nooit ervaren hoe het voelt als de endorfinen de mambo dansen. Natuurlijk moet je een doel voor ogen hebben en daaraan werken, in de sport en in het leven. Maar je moet echt goed lopen als je zo’n hoogtepunt beleven en ervan genieten wilt, vooral als je wat ouder bent. Bij het lopen is het zoals in het leven zelf : als je iets beslist wilt afdwingen, lijd je meestal schipbreuk en verlies je het vermogen om te genieten.

Haile Gebreselassie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s