Waarheid

Ik sprak vanmorgen een hardloopster die enkele jaren geleden met heupklachten naar de arts is gegaan. Een aantal onderzoeken volgden en zij kreeg het advies te stoppen met hardlopen. Later is zij weer begonnen met hardlopen , omdat het haar zoveel plezier geeft. Nu loopt ze weer regelmatig een uur hard. Waar ligt de waarheid, stoppen of doorgaan? Zo is er op hardloopgebied veel waarheid. De één zegt je moet rekken , een ander zegt van niet. Chirunning, Pose running, Gentle running, BK methode, allemaal beweren zij dat hun methode de juiste is. Moet je hard trainen of juist rustig?  Moet je lange duurlopen doen of niet? Bevorder je de vetverbranding meer met trainen op 65% of 85% van je maximale hartslag? Er zijn vele hardlopers, trainers, wetenschappers en loopgoeroes die zeggen het te weten. Echter hun antwoorden zijn allemaal verschillend. Wat is nu waar? Vraag het niet aan mij. Ik weet het niet!!! Wat ik wel weet is dat mijn gevoel mij vanmorgen vertelde dat het tijd was voor een snelle 10 km loop in de duinen. Dat is mijn waarheid.

Het is in Nederland zo goed als niet bekend , maar dit weekend is in Gibraltar het wereldkamioenschap 100 km. Lees het verslag op ultraplatform

Een gedachte over “Waarheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s