De week van de rustige duurloop

Iedere keer als ik een stukje in het boek van Ron Teunisse lees , dan kom ik de rustige duurloop tegen. Ron had volgens mij een hekel aan tempolopen, interval en gejakker. Hij is er heel ver mee gekomen. Ik besloot om dit deze week ook eens te gaan doen. Maandag mijn hartslagmeter om en in mijn laagste hartslagzone gelopen. Ik liep dan bijna 10 km/uur. Dinsdag heb ik dezelfde afstand gelopen , maar dan rustig op gevoel. Tot mijn verassaing liep ik langzamer dan maandag. Ik deed 6 min langer over dezelfde afstand, maar wat belangrijker was ik had heerlijk gelopen. Vandaag heb ik een loopvrije dag. Morgen ga ik weer een rustige duurloop doen op gevoel. Trouwens vrijdag en zondag ook. Dit is de week van de rustige duurloop

Zondag doe ik een rustige duurloop van zo'n 12 km in Amsterdamse waterleidingduinen en begin om 09:00 uur bij de Oase. Het tempo zal zo rond de 9 km/uur liggen. Heb je zin om mee te lopen dan ben je welkom. ( Oh ja , ik meet geen snelheid, maar loop rustig op gevoel ) ( Oh ja 2, ik meet ook geen afstand )

Een gedachte over “De week van de rustige duurloop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s