Vergeet toch die tijd

Zo af en toe lees ik een artikel waar mijn loophart warm van wordt. Dit gebeurde dus toen ik vanmorgen in de Volkskrant, dinsdag 16 nov 2010, een artikel las van Luc Krotwaar getitield "Vergeet toch die tijd tijdens de marathon". Citaat:

"Duizenden nederlandse mannen en vrouwen proberen elk jaar de marathon te lopen en bijna allemaal begaan ze volgens marathon veteraan Luc Krotwaar ( 42 jaar ) de fout die hij ook lange tijd maakte: vertrekken met een ambitieuze eindtijd in het hoofd".

"Tijdens zijn lange loopbaan heeft Krotwaar ontdekt dat de nadruk op de eindtijd averechts werkt. Streven naar persoonlijke records levert teleurstellingen op en vermindert het loopplezier".

"Lopers moeten niet vertrouwen op hun stopwatch, maar op de signalen van hun lichaam".

Luc Krotwaar beschrijft in het artikel hoe hij de marathon is gaan lopen. De stopwatch en hartslagmeter kunnen de kast in. Volgens mij gaat dit idee over eindtijd niet alleen op voor de marathon , maar voor elke afstand. ( wordt vervolgd )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s