Lyporunning

Vanmorgen begonnen met Lyporunning. Lyporunning houdt in dat je hardloopt op je vetverbranding. De bedoeling is
dat je de vetverbranding optimaliseerd, je vetpercentage verlaagt  en zo profiteert van de vele gezondheidsvoordelen die dit opleverd. Zoals gezegd ben ik vanmorgen hiermee gestart. Om te beginnnen heb ik geen ontbijt genomen, maar slechts drie koppen thee ( zonder suiker🙂) Toen een rustig duurloop gedaan van 16,3 km in 6:30 min/km . Dit is voor mij zeer rustig maar dat is natuurlijk voor iedereen individueel.  De hartfrequentie is laag. Doordat ik zo langzaam loop betekend dat ik voornamelijk vet verbrand en weing koolhydraten. Doordat mijn vetvoorraad voldoende is voor uren en uren rustige duurinspanning krijg ik geen hongergevoel. Zou ik harder gaan lopen dan ga ik meer koolhyraten verbranden en komt er een neigend tekort. Gevolg : hongergevoel.  Conclusie: Bij hongergevoel heb ik te hard gelopen.  Ook voor de prestatieloper is het interessant, want doordat je de vetverbranding optimaliseerd verbeter je je duurvermogen. Eigenlijk heeft Lyporunning alleen maar voordelen. Natuurlijk komt er bij Lyporunning meer kijken dan alleen maar langzaam lopen. Je moet je lichaam wel in een goede en gezonde conditie houden met de juiste voeding. Daarnaast zijn er nog meer aspecten die een belangrijke rol spelen, waaronder de looptechniek en trainingsomvang ( beginner of gevorderde loper ) . Binnenkort komt er meer nieuws over Lyporunning, dus hou de weblog in de gaten.

Een verslag van de van de Lyporunning van vanmorgen vind je op de site van BDO Hardloopstage bij trainingsverslag 12-12-2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s