Nu weer even normaal

Vanmorgen een duurloop gedaan van 2 uur in winterse omstandigheden. Gelukkig hebben we de kennis om ook zo'n training goed te volbrengen. Zo had ik een balansbandje met holografiche imprint om en functionele running kleding aan waarin nanotechnologie is verwerkt. Verder maakte ik gebruik van de Quantum runningtouch techniek, zelfregulerend hardloopschoenen en een voedingsreepje door de NASA ontwikkeld voor extreme omstandigheden. Natuurlijk mochten de keniaanse sokken niet ontbreken.

Nu weer even normaal. Hardlopen doe je met lichaam, geest en een portie gezond verstand. De omstandigheden van vanmorgen vroegen om een rustige duurloop waarbij je de tijd nam om te genieten van de winterse plaatjes. Met kleine pasjes liepen we door de duinen naar het strand, om vervolgens door de duinen weer terug te lopen. 16 km in 2 uur met een gem. hartfrequentie van 113. Onderweg nog wat herten gespot en omdat we zo rustig liepen was er ruim voldoende energie om bij te kletsen. Kortom een heerlijke duurloop waar ik met plezier op terugkijk

De verhalen tijdens het lopen kunnen alle kanten opgaan. Zo kwam vanmorgen ons brein ter sprake en  moest ik denken aan een aflevering van het vpro programma labyrinth over het rustbrein  De arts Louis Sokoloff ontdekte in 1953 als eerste dat het brein in rust gigantisch veel energie verbruikt. Voor gexefnteresseerden zeker de moeite waard om de site en evt de aflevering te bekijken.

2 gedachten over “Nu weer even normaal

  1. Was inderdaad optimaal genieten. En niet het gevoel gehad 16 k te hebben gelopen, dat kan alleen maar als je het zo rustig aan doet, echt heerlijk!
    Ik ga je link straks bekijken!

  2. Blijft leuk om je blog te lezen Henny. Ik kijk terug op een ontsnappen loop. Precies wat ik nodig had. Bedankt voor je technische aanwijzingen. Ik heb genoten!

    Joep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s