Het dilemma wel of niet door laten gaan

Vanavond moest ik training geven aan de bdo hardloopgroep . Het was de laatste training van dit jaar. Omdat de laatste twee trainingen door gladheid niet doorgegaan waren, wilde ik wel iets met deze laatste training doen. Echter toen ik naar de verzamelplaats fietste merkte ik al dat het glad was. Gleed twee keer met de fiets weg. Ik voelde het dilemma opkomen, wel of geen training geven? Ik besloot nog even langs het trainingsgebied te fietsen. Zag wel een éénling hardlopen, maar zou dit ook met een groep kunnen. Nadat ik een klein stukje zelf gelopen had besloot ik de training te annuleren. Er kon alleen een beetje op de weg gelopen worden en als er verkeer aankwam was er eigenlijk geen andere uitweg dan een spiegelgladde stoep. Een tweede argument  was dat ik zelf onder deze omstandigheden niet zou gaan hardlopen. Toen ik de groep vertelde dat de training niet doorging was er bij een aantal misschien wat teleurstelling , maar ieder respecteerde mijn besluit en we gingen aan de koffie.

Menig organisatie van een hardloopevenement zit deze winterperiode met ditzelfde dilemma. Laat je het doorgaan of niet. Niet alleen de lopers verheugen zich op de loop , maar ook de organisatie. Vaak vrijwilligers die er uren in gestoken hebben om lopers een evenement aan te bieden. Besluiten zij dan om het evenement af te lasten, dan hoop ik dat lopers dit respecteren en zeggen: "Tot volgend jaar".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s