Na ruim een uur was het genoeg

Vanmorgen stond de eerste hardloopactiviteit van 2011 op het programma, een rustige duurloop van 1,5 uur in de AWD (Amsterdams Wateleiding Duinen). Het weer zag er goed uit en de sneeuw leek weg te zijn. Echter bij de AWD aangekomen bleek het op sommige plekken verraderlijk glad te zijn.  In een heel rustig tempo vertrokken.  De zon brak door en dat leverde mooie plaatjes op.  De gladheid zorgde ervoor dat ik goed mijn aandacht bij het lopen moest houden. Kleine pasjes en lichtvoetig lopen. Na ruim een uur lopen was ik weer dicht bij de ingang Oase (vertrekpunt). Hoewel het plan was om 1,5 uur te lopen, vond ik het onder deze omstandigheden, gladheid, genoeg geweest. Ik was lekker buiten geweest en had 10 km gelopen in ruim 1:10 uur. Met een voldaan gevoel gingen we aan de "drank" ( thee, cappucino enz. )

Soms moet je een trainingsdoel loslaten als de omstandigheden daar om vragen.

Een gedachte over “Na ruim een uur was het genoeg

  1. Met BDO heerlijk gelopen door de Kennemerduinen. Ook hier was het glad maar met kleine stapjes en goed op de techniek lettend hebben we toch nog 12 km gelopen.

    P.S Het woord van het jaar 2011 gaat “Lyporunning” worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s