Hoe hard liep je?

Het nieuwe jaar is begonnen en daarom heb ik de Vibram 5 Fingers van stal gehaald om daar een nieuwe start mee te gaan maken.  Vanmorgen blootvoets in de 5Fingers gestapt en een stukje gelopen van 3,3 km over asfalt. Heel rustig begonnen en kwam in een lekkere kadans. Kleine lichtvoetige pasjes. Vaak wordt mij gevraagd: "Hoe hard liep je?" Over deze 3,3 km deed ik 24 min wat een snelheid inhoud van 8,25 km/uur. Wedstrijdlopers hoeven zich dus geen zorgen te maken.  Ik was benieuwd hoe het met mijn voeten zou gaan. Had 0,0% last. Sterker nog , ik had zelfs de indruk dat mijn voeten ontspannender voelden dan met de "ouderwetse" hardloopschoen.  De afstand ga ik de komende weken rustig uitbreiden. Hou jullie op de hoogte.

Ik heb mij ingeschreven voor de marathon van Utrecht . Ik kom uit Utrecht en vond het vorig jaar ook een leuke marathon om te lopen. Hij is duidelijk nog in ontwikkeling en volg dat graag. Voor deze marathon ga ik geen speciaal voorbereidings programma volgen , maar loop vooral waar ik zin in heb. Natuurlijk zitten er lange duurlopen in , maar dat is nou ook precies wat ik leuk vind. Op welke schoenen ik die ga lopen? Nou misschien wel op de ……..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s