Waarom doe ik aan Lyporunning

Nadat ik in juli gestopt was met de voorbereiding op de 100 km van Winschoten heb ik een tijdje niet hardgelopen en het daarna op een laag pitje opgepakt. Toen ik laatst op de weegschaal ging staan kwam ik tot de ontdekking dat ik ruim 3 kilo was aangekomen en mijn vetpercenatage met ruim 2% gestegen. Die toename moest gestopt worden en het liefst een paar kilo eraf en het vetpecentage omlaag. Bij de eerste trainingen voelde ik dat mijn aerobe uithoudingsvermogen, ook wel  duuruithoudingsvermogen genoemd, was afgenomen. Ik wilde weer meer gaan trainen , maar dan met een laag blessurerisico. Met deze drie doelen ( gewichts en vetpercentage vernindering, verbeteren aerobe uithoudingsvermogen, trainen met laag blessurerisico ) ben ik aan de gang gegaan en is lyporunning geboren. ( spreek uit als lipo….) Lyporunning is de ideale manier om mijn gezondheidsdoelen op hardloopgebied te verwezelijken. Volgende week zondag vertel ik wat meer over de praktische uitvoering.

Deze week ben ik weer begonnen met het lopen op mijn 5fingers . Ik kwam vandaag een site tegen die gaat over natuurlijk hardlopen Een interessante site voor een ieder die gexefntereseerd is in, laat ik het maar noemen,  "het nieuwe hardlopen"

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s