Praktische invulling van Lyporunning

Vorige week heb ik beloofd  een praktische invulling te geven aan lyporunning ( spreek uit als lipo…). Bij deze. Het doel van lyporunning is om de vetverbranding zodanig te stimuleren dat deze een hoger aandeel in de energieleverantie gaan innemen. Mijn aerobe uithoudingsvemogen verbeterd en mij helpt  een paar kilo af te vallen.  Lyporunning past voor mij in het plaatje van een gezonde levensstijl. Lyporunning doe ik het liefst s'morgens op een nuchtere maag. De koolhydraat voorraad staat dan op een laag pitje en ik dwing mijn lichaam om zo snel mogelijk op de vetverbranding over te schakelen. Dit doe ik niet door heel hard te lopen, maar juist op een rustig tempo. Naar de juiste percentages ben ik nog op zoek, maar voorlopig hou ik aan 60% volgens de formule van Karvonen. De looptechniek die ik gebruik is een zo zuinig mogelijke tred. Ik maak gebruik van de kennis die ik opgedaan heb bij clinics pose running , chirunning en de biomechanica van de bk methode. Kortom de HT Running techniek. Vooraf aan de training neem ik twee koppen thee zonder suiker en na het lopen neem ik dan een licht ontbijt. Je kunt deze training natuurlijk ook op een ander tiijdstip van de dag doen , maar probeer dan een zo groot mogelijke tijdsspanne tussen je laatste voeding en de training te nemen. Na de training stopt de vetverbranding niet gelijk , maar gaat nog een tijdje door. Door regelmatig een uurtje ( of langer ) te gaan lyporunnen haal je een optimaal rendement uit je vet energiehuishouding. Om dit te bereiken ben ik verder bewust met voeding bezig. Neem GEEN vetburners, afslankpillen enz. Ook neem ik geen voedingssupplementen , omdat dat zou betekenen dat ik niet gezond eet .

Alles wat hierboven staat is niet door mij wetenschappelijk onderbouwd, maar komt voort uit ervaring. Wil je ook gaan beginnen met Lyporunning neem dan de eerste paar keer iets te eten mee voor onderweg , want je weet maar nooit. Veel plezier met Lyporunning.

Een gedachte over “Praktische invulling van Lyporunning

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s