De kop is eraf

Vanmorgen mijn eerste lange duurloop gedaan op 5fingers in voorbereiding op de Utrecht marathon 2e paasdag. 12 km in 1:21 uur met een gemiddelde HF van 120 ( T1 tempo ) . Het was vandaag voor de eerste keer dat ik met mijn 5fingers op onverharde paden liep en ik moet zeggen dat is toch wel heel lekker. Door de weeks train ik op de weg, omdat ik s'morgens vroeg in het donker loop. Ik was nog maar net begonnen toen ik een groepje herten tegenkwam. Op mijn 5fingers loop ik behoorlijk stil en zij hadden mij eerst niet in de gaten. toen ze mij doorhadden bleven ze nieuwsgierig staan kijken naar mijn voeten en voor ik er erg in had liep ik tussen ze door. Even later zweefde er een roofvogel over mij heen en landde op een tak om mij bezig te zien, of waren het mijn voeten die de aandacht trokken. Twee mooie momenten om van te genieten en na zo'n begin loop je als vanzelf.  Heerlijk rustig, genietend van alles om mij heen en voor ik er erg in had zaten de 12 km erop. De eerste trainingsweek is achter de rug  en de kop is er af. Kijk nu al uit naar de duurloop van 15  km volgende week zondag.

Ik kwam deze week weer een leuke nieuwe hardloopsite tegen, Frunning

Een gedachte over “De kop is eraf

  1. Goed bezig!
    Benieuwd of je problemen hebt ondervonden qua afstand op je VFF’s?
    Met een geleidelijke opbouw gaat die marathon goed komen.
    Die herten- en roofvogelmomenten, dxe0t soort dingen maakt het hardlopen zo speciaal, leuk om te lezen.
    Tot ziens op onze website of hier of op Dutch Road Runners of op Twitter enz.!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s