Niet inspannen, maar ontspannen.

Eergisteren had ik stijve kuitspieren en gister voelde ik mij wat snotterig. Beide dagen besloot ik om niet te gaan hardlopen , maar mijn lijf rust te geven. Toen ik vanmorgen opstond voelde ik mij weer helemaal oppie toppie. Heb mijn 5fingers aangetrokken en een rondje van 6,6 km hardgelopen. Opnieuw was dit voor mij een bevestiging dat je de signalen van je lichaam niet moet negeren, maar waarderen. Mijn lichaam gaf aan dat er iets aan de hand was wat aandacht behoefte, kuiten en snotterigheid. Ik ben ervan overtuigd dat je je dan niet moet inspannen , maar ontspannen. Het lichaam heeft een groot zelfherstellend vermogen en daar moet je het ook de gelegenheid voor geven. Wat ik wel doe is zorgen voor een goede voeding, massage en waar mogelijk rust.

Zondag staat er weer een lange duurloop op het programma. Deze keer 18 km. Ik ga twee rondjes van ongeveer 9 km lopen in een 5finger hardlooptempo. Dat zal rond de 9,5 km/uur zijn. Dit wordt opnieuw een mijlpaal, nog nooit zover gelopen op 5fingers. Het kan zijn dat als ik merk dat het te ver is dat ik eerder afsla naar het begin, maar als je zin hebt om mee te lopen ben je welkom. Ik vertrek om 09:00 uur bij ingang Oase van de Amsterdams waterleidingduinen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s