Wat mij verbaasd.

Vandaag stond er een duurloop op het programma van 18 km. Deze afstand had ik nog niet op 5fingers gelopen. Spannend , maar het ging prima. Net zoals de afgelopen weken doe ik nog steeds aan lyporunning ( spreek uit als lipo… ) Van te voren niet eten, maar wel twee koppen thee zonder suiker. Hoewel de afstand dus steeds langer wordt heb ik onderweg nog steeds geen behoefte om wat te eten of te drinken. Het tempo ligt voor mij laag, 9,5 km/uur . Wat mij verbaasd is dat ik na afloop ook geen enkel honger of dorstgevoel meer heb. Toen ik er net mee begon wilde ik s'middags nog wel eens in de koelkast graaien, maar dat is nu ook helemaal over. Zou mijn lichaam zich dan al zo snel hebben aangepast en dat ik een switch gemaakt heb van koolhydraatverbranding naar vetverbranding, waar ik voorlopig nog genoeg van heb:-)) Het gevolg  hiervan zou dan kunnen zijn dat ik nog voldoende koolhydraten in mijn lichaam heb om aan de directe energievoorraad te kunnen voldoen en daardoor geen hongergevoel. Ik neem voor alle zekerheid toch maar een koek voor het geval dat…..  . Volgende week staat er een halve marathon op het programma.

Er zijn de laatste tijd vele sites, onderzoeken en video's gekomen waar het lopen op minmalistische schoenen of blootvoets hardlopen wordt gepropagandeerd. Gelukkig heb ik ook een site gevonden met een kritische noot over deze manier van hardlopen. running barefoot is bad  Waarom ik blij ben met deze site is dat het je tot denken zet.  Ben wel eigenwijs en blijf dus voorlopig op mijn 5fingers lopen, maar hou de kritische noot in de gaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s