Het klinkt misschien heel gek, maar……

Ik loop nu al een aantal weken om mijn 5fingers en dat bevalt mij prima. Er zijn ook echter wat praktische problemen. Enige tijd geleden heb ik voor mijn polar harslagmeter een footpad aangeschaft om de afstand en snelheid te meten die ik loop. Deze maak je vast aan je schoenveters. Nu hebben mijn 5fingers sprint geen veters en slechts één strook klitteband over mijn voet. Dus geen mogelijkheid om de footpad stevig aan vast te maken. Een ander probleem is de champion chip. Dit is een chip die je met wedstrijden aan je veters vastmaakt voor het meten van je eindtijd. Dat wordt dus werken met een los touwtje of iets dergelijks.  Op dit moment heb ik ook nog een ander technisch probleem en wel dat mijn Polar borstband  het niet meer doet. Voor wie het niet weet , de borstband stuurt signalen van mijn hart naar mijn polshorloge zodat ik de hartfrequentie af kan lezen. Kortom, geen afstand, geen snelheid, geen tijdwaarneming en geen hartfrequentie. Ik ben geheel terug geworpen op mijn gevoel en eerlijk gezegd voel ik mij daar op dit moment wel bij. Als ik begin te lopen merk ik vanzelf wel wat mijn lichaam op dat moment aankan. Zo had ik gisteren veel energie en liep snel en vanmorgen gaven mijn voeten aan dat ze graag rustig wilde lopen. Het klinkt misschien heel gek, maar het is net alsof mijn 5fingers verbonden zijn aan mijn gevoel en daarop anticiperen door harder of langzamer te gaan lopen. Ze lijken een deel van mij geworden te zijn. Vroeger had je een voetbalboek "sjaakies wondersloffen". Dit waren een paar voetbalschoenen die alles voor Sjaakie deden. Mijn 5fingers lijken wel een een paar wondersloffen. Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik zeg nu al goedemoergen en welterusten tegen ze. ( niet doorvertellen )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s