De spectaculaire afname van mijn …….

Vandaag was het weer zover, de metingen. Sinds ik eind vorig jaar begonnen ben met lyporunning ( spreek uit als liporunning ) meet ik elke drie weken mijn gewicht, BMI en vetpercentage. Ik voelde dat ik lichter was geworden en was benieuwd of dit klopte. Nou mijn gevoel heeft mij niet in de steek gelaten. Opnieuw 4 ons eraf. Echter dit valt in het niet met de spectaculaire afname van mijn vetpercentage, van 18,2% naar 16,1% . ( zie tabel onder ) Het klinkt ongeloofwaardig en dat is het misschien ook. Voor alle zekerheid heb ik het vandaag drie keer gemeten op verschillende tijden en iedere keer rond de 16,1%. Voorlopig ga ik er dus maar van uit dat het klopt. Wat heb ik sinds de vorige meeting veranderd? Mijn voedingspatroon is gelijk gebleven en aan mijn dagelijks activiteit is ook niets noemenswaardig veranderd. Wat wel veranderd is, is mijn looptempo. Ik ben een fractie sneller gaan lopen. ( natuurlijk lyporunning ) Drie week geleden was mijn vetpercentage niet afgenomen en ik ben er van uit gegaan dat dat betekende dat ik naar een hoger inspanningsniveau moest om de vetverbrandig te stimuleren . Die aanname kan wel eens goed geweest zijn. Ik blijf dit inspanningsniveau de komende weken vasthouden en dan kijken wat de metingen uitwijzen.  Natuurlijk alles lyporunning. Zondag staat er een duurloop van 24 km op het programma. Lyporunning op 5fingers  Ik hoop wel dat de temperaturen gauw omhoog gaan. Krijg het koud met dit vetpercentage :-))

Week Gewicht BMI Vet%
49 ( 2010) 79,2 23,1 19,6
1 ( 2011 ) 78,3 22,9 18,7
3 78,0 22,8 18,1
6 77,2 22,6 18,2
9 76,8 22,4 16,1

2 gedachten over “De spectaculaire afname van mijn …….

  1. Hai Henny,
    Ik ben heel benieuwd hoe ver je gaat met dat lyporunning van je – ga je de marathon zelf ook lypo doen? Of neem je dan vooraf en tijdens toch maar wat suikers tot je?
    Groet,
    Jacolien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s