Nog 7 weken en dan ….

Nog 7 weken en dan is de marathon van Utrecht De lange duurlopen gaan nu echt belangrijk worden. Vandaag stond er een duurloop op het programma van 24 km. Nu wilde het geval dat ik met twee andere lopers meeliep die 25 km op het programma hadden staan. Voor de gezelligheid ben ik met hun meegelopen. Het werden 25,4 km in 2:33 uur. De laatste 5 km ging er een tandje op. Natuurlijk weer lyporunning dus zonder ontbijt. Voor vandaag had ik wel een bidon water meegenomen.  Het was heerlijk weer en de herten lieten zich dan ook weer veelvuldig zien. Komende week staan er weer korte loopjes door de week op het programma en ik denk eraan om volgende week zondag een 30 km te gaan doen. De week erop dan een kortere loop zodat ik kan kijken bij de Spaarnwoudeloop waar een paar lopers die ik begeleid aan mee doen.

Het lopen op 5fingers ben ik zo leuk gaan vinden dat ik regelmatig op internet op zoek ga naar informatie over blootsvoets lopen of het lopen op minimalistische schoenen. Zo kwam ik ook dit filmpje tegen Learning the skil of barefoot running  Voor iedereen interressant. Ook als je op de "ouderwetse" hardloopschoen loopt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s