Mijn eerste 30 km op 5fingers

Voor menig beginnende marathonloper is de eerste dertig kilometer duurloop de grootste mijlpaal in hun voorbereiding. 30 km klinkt een stuk verder dan 29 km. Spannend of je dat volhoud. Voor mij stond vandaag deze mijlpaal op het programma, maar dan op mijn 5fingers .  Ik zit nog steeds in het lyporunning marathon programma, wat inhoud dat ik geen ontbijt van tevoren neem. Benieuwd of ik dat ook deze 30 km kon volhouden. Ik had wel een bidon water meegenomen voor onderweg ( geen eten). Om 08:00 uur samen met Robert vertrokken.  Vooral het eerste uur kwamen we veel herten tegen. Ik had deze route zo gepland dat ik vandaag de tweede helft van de route op verharde paden liep. Al babbelend liepen we de kilometers weg. Even de waterleidingduinen uit en richting Noordwijkerhoud en weer terug via langervelderslag. Onderweg een plaspauze en wat stilstaan momenten om te drinken. Het bleef heel makkelijk lopen. Na 28 km even stilstaan om de bidon leeg te drinken en dan de laatste twee kilometer. Die liepen we makkelijk ruim boven de 10 km/uur en waren na 3:15 uur terug . Honger gehad? Nee!  Dorst gehad? Nee!  Makkelijk gelopen? Ja!  Na afloop had ik dan ook het gevoel dat ik er nog wel 12 km bij kon lopen.  Dit gevoel heeft mij doen besluiten dat ik geen duurlopen ga doen langer dan 30 km. Er zijn nog 6 weken te gaan tot aan de marathon van Utrecht Deze weken ga ik gebruiken om mijn huidige trainingen te continueren, niet op meer snelheid trainen, maar de doordeweekse omvang nog iets uitbreiden. De duurloop van vandaag heeft mij zoals gezegd het vertrouwen gegeven dat ik de marathon kan uitlopen en ga mijn lichaam de komende weken dan ook niet vermoeien met een langere duurloop , maar misschien nog 1 of 2 duurlopen van 30 km. Volgende week even weer een "korte" duurloop van 20 km. Het klinkt misschien gek , maar mijn huidige manier van lopen , lyporunning, bevalt mij zo goed dat ik hier ook gebruik van ga maken tijdens de marathon. Hierover later meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s