Beginnen in nacht- en eindigen in dagtempo

Ik loop nu al geruime tijd s'morgens een duurloopje van ruim 35 minuten en kom vol energie thuis. Ik sta om 06:30 uur op. Geef de katten, 4 stuks, te eten en zet water op voor een glas thee. Met het ontbijt wacht ik nog even , want ik ga eerst hardlopen op mijn 5fingers  In het begin heel rustig, want mijn lichaam moet nog wakker worden en langzaam ga ik dan naar een iets sneller tempo. Eigenlijk begin ik in een nachttempo en eindig het duuloopje in mijn dagtempo.

Op de voeten zitten reflexzones die in verbinding staan met alle organen, klieren, weefsel, botten en zenuwen. Het lopen op 5fingers staat bijna gelijk aan het lopen op blote voeten. Hierdoor maken je voeten heel direct contact met de grond. Door dit directe contact worden alle reflexzones die op de voetzool zitten gestimmuleerd en dus ook alles wat daarmee in verbinding staat.

Door het s'morgens lopen op de 5fingers worden dus alle organen enz die nog in een nachtritme zitten heel rustig gewekt , want ik begin in nachttempo. Gedurende het lopen worden ze gemasseerd , gestimuleerd en geactiveerd. Als ik dan in mijn dagtempo eindig ben ik helemaal klaar en vol energie om de dag te beginnen.

In het NRC las ik nog een stukje over hardlopen en vooral voor mij interressant  de laatste paar alinea's.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s