Niet afbouwen , maar opbouwen

Vanmorgen voor het eerst sinds twee weken weer een langere duurloop gedaan. 20 km in 1:57:40 met een gemiddelde HF van 117. Dit is prima gegaan en nu op naar de Utrecht marathon op tweede paasdag. Dat betekend dat ik nog drie weken de tijd heb om hiervoor te trainen. Ik heb mijzelf de vraag gesteld hoe dit nu het beste te doen. Om te beginnen ga ik in Utrecht niet voor een tijd maar voor het uitlopen op mijn 5fingers. De enige tijd waar ik op moet letten is de sluitingstijd van 6 uur. Mijn belangrijkste aandachtspunt van dit moment is kilometers in de benen krijgen en wel op de 5fingers. Traditie getrouw wordt er altijd de laaatste drie weken voor de marathon afgebouwd , maar ik ga opbouwen. Komende week weer dagelijks mijn ochtend training en dan zondag een duurloop van 30 km. De week daarop ( één na laatste week ) weer dagelijks lopen en dan op zondag een duurloop van 30 km. De laatste week 4 trainingen en dan afsluiten op tweede paasdag met de marathon. De doordeweekse trainingen zullen variëren tussen 5 en 10 km In een T1 ( HF 116 -122 ) en een T2 ( HF 129 – 135 ) tempo. Sneller trainen heeft volgens mij geen zin omdat ik dan alleen maar de kans op een blessure vergroot en uitlopen van de marathon het doel is. Deze opbouwende methode is voor mij niet helemaal nieuw. Vorig jaar liep ik de marathon van Utrecht een week voor de marathon van Rotterdam en heb ook al eens de 60 km van Texel een week voor de Rotterdam marathon gelopen. In beide gevallen liep ik een lekkere Rotterdam marathon. Het verschil nu is dat ik
het op 5fingers ga doen en wat ouder ben :-))

Mocht je tijdens het hardlopen last hebben van aandrang om te poepen dan zijn er nu Poepzakjes voor hardlopers te bestellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s