Het is zo simpel

Nog 5 nachten en dan is het zover, de marathon van Utrecht die ik zoals jullie weten op mijn 5fingers ga lopen. Ik ben helemaal hersteld van de 30 km duurloop van afgelopen zondag en ga de komende dagen nog wat korte stukjes loslopen. Het wordt mooi paasweer met zomerse temperaturen, 20+ Ik hoor vaak zeggen dat dat veel te warm is om een marathon te lopen. Daar ben ik het niet mee eens. Natuurlijk is het te warm om er vol in te gaan, maar voor een getrainde loper mag het geen probleem zijn om de marathon tot een goed einde te brengen. Het is zo simpel. Je moet gewoon langzamer lopen. Door de warmte ga je al transpireren en hoe harder je gaat lopen hoe meer je transpireert. Dat enorme vochtverlies kan je nooit bijdrinken en leidt dus tot een enorm prestatieverlies. Hoe langzamer je loopt hoe minder je transpireert. Dit vochtverlies kun je nog redelijk bijdrinken, met als gevolg behoud van prestatieniveau. Het is zo simpel. Lanzaam lopen en bij elke drankpost even de tijd nemen om te drinken ( ik wandel altijd even)  Ik heb er zin in.

Een gedachte over “Het is zo simpel

  1. Ha die Henny,

    Het schiet al aardig op!!
    Niet te veel paaseieren eten de komende dagen
    Heel veel succes met je marathom op de 5 fingers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s