Utrecht marathon op 5fingers

Tweede paasdag was het zover, ik ging de marathon van Utrecht lopen op 5fingers . Om 07:00 uur een licht ontbijt genomen van een kommetje musesli / volle melk , sinaasappel, banaan en een paar koppen thee. Tot nu toe ontbijtte ik nooit voor een lange duurloop, maar omdat de marathon later begint dan ik in de duurlopen gewend ben heb ik dit lichte ontbijt genomen. Om 08:00 uur in de trein gestapt op weg naar Utrecht. In de trein nog een blikje cola en reep ontbijtkoek genomen. Het beloofde een warme dag te worden. Startnummer opgehaald en even langs de stand van Fivefingers om te informeren of zij nog iemand kende die deze marathon op 5fingers zou lopen. Zij kenden niemand. De start was om 10:30 uur. Ik sloot achter in het startvak aan bij een groepje dat als eindtijd 4:30 uur had. Dit leek mij een mooi tempo om in te beginnen. Het was al goed warm. Het startschot klonk en daar ging ik. Ondertussen had ik al heel wat vragen over mijn 5fingers moeten beantwoordden en dat zou onderweg nog meer worden. De eerste 2 kilometer met het groepje van 4:30 uur meegelopen en kwam toen in een lekkere kadans en liet het groepje langzaam achter me en liep richting het groepje van 4:15 uur. Omdat in elk van deze groepjes iemand met een ballon liep kon ik ze mooi zien. De verzorging was prima geregeld en bij elke verzorgingspost even stilgestaan om wat water te drinken. Na zo'n 20 km naderde ik steeds meer het groepje met 4:00 uur als eindtijd en meende daarin een bekende te zien. Ik besloot het tempo iets te verhogen om naar het groepje toe te lopen. Bij het groepje aangekomen was het niet die bekende die ik meende te zien , maar ik besloot wel om niet in mijn iets versnelde tempo door te lopen , maar in deze groep te blijven lopen. Na zo'n 26 km kreeg ik een nieuwe ervaring, brandende voeten. Het was al goed warm geworden en zon brandde op het asfalt. Nu hebben mijn 5fingers slechts een zooltje van een paar milimeter dikte en dat gaf weinig isolatie. Mijn voeten werden gevoelig. Ik merkte dat als ik een fractie langzamer ging lopen ik schijnbaar mijn voeten iets anders neerzette waardoor die gevoeligheid veminderde en besloot het 4:00 uur groepje los te laten. Het idee kwam bij mij op om mijn voeten te koelen met water, maar durfde dat nog niet aan omdat ik nog nooit met natte 5fingers had gelopen. Bij km 32 de knoop doorgehakt en toen er iemand met een tuinslang langs het parcours stond deze gevraagd die op mijn voeten te richten. Ik voelde de warmte wegstromen een klots klots verder gelopen. Dit liep boven verwachting goed en dus regelmatig mijn voeten af laten koelen met water, wat vaak tot grote hilariteit bij het publiek leidde. De laatste twee kilometer loopt altijd weer lekker en lachend liep ik de croeselaan op naar de finish. Na 4:05:21 uur werd ik door de speaker binnengehaald.  Mijn eerste marathon op 5fingers en zeker voor herhaling vatbaar.

Een gedachte over “Utrecht marathon op 5fingers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s